Tips voor het bereiden van spliterwten

spliterwten

Tips voor het bereiden van spliterwten

Spliterwten zijn een soort peulvrucht. Het zijn gedroogde, geschilde en gespleten zaden en worden gebruikt voor koken en landbouwdoeleinden. Ze zijn het zaad van de Pisum sativum-plant. Bij het koken kunnen gespleten bonen worden gemaakt met een verscheidenheid aan groenten, zoals aardappelen of wortelen. Hier zijn een paar manieren om ze voor te bereiden groene spliterwten. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende toepassingen. Je kunt ze als tussendoortje eten of een heerlijke soep maken door de erwten in water te weken en te bakken.

Om spliterwtensoep te maken, doe je de erwten in een grote pan. Bedek met twee tot drie kopjes koud water. Kook gedurende twee minuten, dek af en laat een tot twee uur staan. Als je klaar bent, giet je de erwten af. Het weekproces helpt je lichaam om onverteerbare complexe suikers te elimineren, die winderigheid kunnen veroorzaken. Door de erwten te weken, kun je van hun smaak genieten en er meer van profiteren.

Om spliterwten te bereiden, spoel en sorteer ze. Als je gedroogde erwten gebruikt, vergeet dan niet om ze goed af te spoelen en te sorteren. Je hoeft ze niet eerst te weken, maar het is essentieel om ze een paar uur in water te laten weken voordat je ze gaat koken. Als ze te oud zijn, duurt het langer om ze te koken en zijn ze moeilijk te bereiden. Zorg ervoor dat u het pakket controleert om er zeker van te zijn dat het niet oud is of al lang op de plank heeft gelegen.

Meer informatie op: https://www.valledelsole.nl/