Leer hoe u de 6876 Latijnse cijfers leest en schrijft

Leer hoe u de 6876 Latijnse cijfers leest en schrijft

U bent op zoek naar een manier om de Latijnse cijfers te leren lezen en schrijven. Helaas geven de resultaten van uw zoekmachine u alleen links naar sites die deze items verkopen. Maar gelukkig heb ik precies wat je nodig hebt. Hieronder laat ik je precies zien hoe je erachter kunt komen wat er in het boek 'Numidarius' van Jim Griffith staat.

6876

Uw volgende vraag is: 'Hoe converteer ik Romeinse cijfers naar Arabische numerieke nomenclatuur?' en het simpele antwoord is 'VI DCCCL XXVI'. Om dit uit te leggen, wat je aan de linkerkant ziet, is een decimale waarde die gelijk is aan een breuk; deze breuk is voorafgegaan door een cijfer om de positie van die breuk in het alfabet aan te geven. Vervolgens zie je aan de rechterkant een getal (VIII) dat de plaats in het alfabet aangeeft na de breuk, wat weer een breuk is.

Ten slotte komen we bij het gedeelte over hoe je deze cijfers moet plaatsen nadat je je definitieve berekening hebt voltooid en je ontdekt dat het antwoord honderdzesenzestigduizend vijfhonderdtwee├źntwintig was. Het Griekse alfabet (of ook het Arabische alfabet) wordt gebruikt om dit nummer in volgorde te schrijven, beginnend met de meest basisletter (I) en eindigend met het hoogste punt van het alfabet (VIII). Als u niets kunt lezen of begrijpen over de vermenigvuldigingstabel (zoals de regels voor delen en vermenigvuldigen met twaalf), klikt u gewoon op de terugknop van uw browser om terug te keren naar de startpagina.

Meer weten? Klik dan hier: http://76